White arkitekter AB

Hållbarhetsansvarig

Vill du bidra till omställningen mot mer hållbara byggnader och städer? Är du en engagerad och strukturerad person med ett affärsmässigt sinne, som tror på att det mesta går att förändra om man bara vill?

Välkommen till White!

Vi är ett medarbetarägt arkitekturföretag som har legat i framkant av den hållbara samhällsutvecklingen i 70 år. Vår vision är att skapa klimatpositiv och formstark arkitektur. Idag är vi nära 800 medarbetare med närvaro i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Östafrika. Vi arbetar med allt från bostäder skolor, sjukhus och kontor, till landskaps- och stadsplanering, inredning och design. Vi är många olika kompetenser som arbetar integrerat för att kunna skapa hållbar arkitektur på riktigt. Vi sitter i fina lokaler på magasinsgatan i centrala Göteborg vilket även är vårat huvudkontor.Vi erbjuder flexibla arbetsvillkor. 

Läs mer om oss på whitearkitekter.com


White har lång erfarenhet inom hållbart byggande och stadsutveckling. Sedan 1998 har vi byggt upp ett starkt team av ett 40-tal specialister inom såväl miljö som social och ekonomisk hållbarhet.

Världen och byggsektorn har stora hållbarhetsutmaningar och takten för omställningen måste öka. White har en stark position inom hållbarhet, men både förväntningarna på och möjligheterna för oss som företag ökar. Genom vår strategi för Hållbarhet 2030 växlar vi nu upp våra satsningar.

Vi söker nu dig som vill vara med och driva Whites utveckling i enlighet med vår strategi. Målet är att bli en ännu starkare aktör som bidrar till samhällets omställning genom hållbar arkitektur.

Din roll

Vi utvecklar nu vår organisation med en Hållbarhetsansvarig. Du kommer att arbeta i nära samarbete med Hållbarhetschefen både strategiskt och operativt. Din roll blir att utveckla vår verksamhet så att vi kontinuerligt flyttar fram våra positioner utifrån affärsmål, omvärldens förväntningar och våra kunders behov.

Du kommer att arbeta med företagets alla funktioner, men du har särskilt fokus på att stödja våra kontor och medarbetare med utveckling av kompetens, hållbara affärer och projekt.

Du ansvarar för våra hållbarhetsutbildningar samt kommunikation av hållbarhet i våra olika kanaler. Du har möjlighet att vara företagets representant i vissa nätverk eller nationella åtaganden.

Du kommer även att ansvara för att utveckla verksamhetens hållbarhetsarbete, som uppföljning av handlingsplan, hållbarhetsrapportering och affärskod.

Beroende på din kompetens och erfarenhet finns det möjlighet att forma tjänsten inom dess ramar, så att vi bäst tar vara på dina styrkor. Det finns även möjlighet att arbeta internationellt och tjänsten kommer att innebära en del resor.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har talang för att skapa förtroendefulla relationer i olika sammanhang och har ett prestigelöst sätt. Du är positiv, strategisk, analytisk, lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du är van att planera, driva och ansvara för egna projekt, utifrån budget och uppsatta mål. Du är erkänt bra på att kommunicera i både tal och skrift, samt trivs med att hålla presentationer och utbildningar.

Profil

  • Du har högskoleutbildning inom relevant område eller har likvärdig arbetslivserfarenhet.
  • Du har några års erfarenhet av att självständigt driva utvecklingsarbete utifrån ett hållbarhetsperspektiv.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn, stadsplanering eller närliggande branscher, men det är inget krav.
  • Du har erfarenhet inom något eller några av våra fokusområden: klimat, energi, cirkularitet/återbruk, ekosystemtjänster, social hållbarhet eller ekonomisk hållbarhet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av affärs- och tjänsteutveckling.
  • Det är meriterande om du är kunnig inom hållbarhetsrapportering och EU:s gröna taxonomi.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Mer information

Skicka gärna din ansökan, bestående av cv och personligt brev på svenska, så snart som möjligt. 

Sista ansökningsdag: 26 augusti 2022
Placeringsort: Göteborg (andra orter är möjliga)

Kontaktpersoner:

Thomas Pompe, HR-ansvarig, thomas.pompe@white.se, 0767-201636

Anna Graaf, hållbarhetschef, anna.graaf@white.se

Facklig representant: Gusten Göthe, 031-309 56 22

Företagets hemsida: http://www.whitearkitekter.com

Dela på:

Län:

  • Västra Götaland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-08-26

Arbetsplats/placeringsort:

Göteborg (andra orter är möjliga)

Kontaktpersoner:

Företagets hemsida:

http://www.whitearkitekter.com

Adress:

Magasinsgatan 10 40317 Göteborg