White arkitekter AB Marknad

Vikarierande PR Manager

Vill du arbeta med PR i ett bolag som präglas av innovation, hållbarhet och gemenskap? På White Arkitekter får du chansen att utveckla varumärket både nationellt och internationellt.

Brinner du för kommunikation?

Har du en god förståelse för PR-hantverket, stadsutveckling och hållbarhet?

Kan du paketera budskap som fångas upp av media?

Vill du arbeta i ett prestigelöst lag med god sammanhållning?

Vill du ha en kreativ och varierande arbetsmiljö?

Vad vi erbjuder

På White Arkitekter kombinerar vi din passion för kommunikation med att arbeta med nyskapande och innovation. Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö där engagemang och delaktighet är ledstjärnor.

Vi söker nu en vikarierande roll på vår centrala marknad- och kommunikationsavdelning och söker efter en PR Manager som brinner för kommunikation och kan paketera budskap med hög träffsäkerhet. Vikariatet gäller med start någon gång mellan september och november, beroende på sökandes möjligheter, och gäller tom årsskiftet 2025/2026. Det finns möjligheter till att vikariatet kan övergå i en fast anställning inom bolaget. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Tillsammans med dina närmsta kollegor blir du en nyckelspelare i utvecklandet av White Arkitekters kommunikation och varumärke. Du initierar och driver PR och kommunikation centralt och stöttar våra lokala kontor runtom i Sverige och internationellt.

På White ser vi alltid framåt och runt hörnet. Vi lyssnar och vi frågar. Ända sedan White grundades har vi utmanat vår omvärld genom praktiknära forskning och utveckling. White är ett medarbetarägt företag. Med ledord som engagemang och delaktighet har vi stor respekt för allas lika värde och rätt till ett hållbart liv. Kommunikationsteamet, som leds av Marknadschefen, arbetar tight tillsammans och nära resten av organisationen. Vi lär oss nya saker varje dag och som grupp är vi prestigelösa, nytänkande och respektfulla med stort driv och hög arbetsglädje.

Om rollen

Din vardag kommer att variera stort och den ena dagen är sällan den andra lik. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att driva, samordna och utföra Whites PR-arbete (nationellt och internationellt) i enlighet med rådande affärsplan och vår egen handlingsplan. En stor del av arbetet består av att, genom våra 9 nationella och 3 internationella kontor, identifiera och prioritera kommunikationsmöjligheter. Du kommer att vägleda och stötta lokala kommunikatörer i kommunikationsarbetet.

Vidare kommer du att arbeta med att:

  • Identifiera, prioritera och skapa kommunikationstillfällen
  • Producera och publicera pressmeddelanden och pressmaterial samt nyheter och innehåll till våra egna kanaler
  • Hantera medieförfrågningar
  • Agera kommunikationsstöd åt talespersoner och ledning
  • Följa upp och mäta vår synlighet i media

Vi växer internationellt och avser att öka varumärkeskännedomen på våra internationella marknader, även här kommer du att ha en nyckelroll i att få ut våra projekt och budskap i internationell press

Vem är då du?

Vi letar efter dig som har erfarenhet av affärsdrivande, syftesdrivet och varumärkesbyggande PR-arbete på antingen byrå- eller kundsidan och har erfarenhet och intresse av samhällsbyggnad, stadsutveckling, hållbarhet eller arkitektur.

Som PR Manager är du en vass skribent och kommunicerar med lätthet både på svenska och engelska. Du är van vid att prioritera och strukturera ditt arbete utifrån affärsplan och mål, du kan leda flera projekt parallellt, självständigt likväl som i team.

Att bygga relationer kommer naturligt för dig. Du vet hur man hanterar media och kontakt med journalister för bästa möjliga genomslag - ett ännu större plus om du har ett befintligt kontaktnät bland journalister.

Vi är ett lag av självgående, positiva människor som trivs att arbeta i en kombination av strategi och operativt, så för att frodas hos oss är du dito. Att vara lyhörd till andra och trygg i sig själv tror vi ger ett gott fundament att bygga vårt hus på.

Frågor och kontakt

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Lagotto Executive Search & Interim. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christos Voglis på christos.voglis@lagottosearch.se. Du söker tjänsten via denna länk 

Intervjuer och urval görs löpande, varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Dela på:

Anställningstyp:

Vikariat

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-10-15

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.whitearkitekter.com

Adress:

Östgötagatan 100 11692 Stockholm